Promocja! Krzyżak do mocowania knota - 85mm :: 10,00 zł ::.

Waluta
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Wybierz kategorię
W Krainie Mydełek ...

Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Statystyki
Gości online: 5
Przyjazny Regulamin

Certyfikat Przyjazny Regulamin

REGULAMIN

POLITYKA PRYWATNOŚCI

Nie prowadzimy sprzedaży stacjonarnej.

Jak kupować Regulamin
Polityka Prywatności
Wysyłka i dostawa
Kontakt
Płatność FAQ

Ochrona Danych Osobowych

 

Polityka prywatności w Sklepie internetowym krainaswiec.pl

od 25 maja 2018

 

Szanujemy Państwa prawo do prywatności i dlatego też jako właściciel sklepu internetowego oraz Administrator danych w rozumieniu Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych - dalej RODO), niniejszym przedstawiamy naszą politykę prywatności.

Dane, które przetwarzamy

Podanie jakichkolwiek danych osobowych jest w pełni dobrowolne.

Prowadzimy sprzedaż internetową oraz świadczymy usługi określone w Regulaminie. Dla prawidłowego zawarcia i wykonania umowy sprzedaży oraz świadczenia innych usług niezbędne jest podanie następujących danych osobowych:

- imię i nazwisko

- numer telefonu

- adres mailowy

- adres zamieszkania /dostawy/

Niezależnie od zakresu podanych przez Państwa informacji podczas wizyt na stronach naszego sklepu serwer lub programy służące do analizy zachowań automatycznie zbierają dane dotyczące tych wizyt. Dane te to w szczególności numer IP i system operacyjny urządzenia, z którego Państwo korzystacie, nazwa przeglądarki, informacje o rozpoczęciu, zakończeniu oraz zakresie każdorazowego korzystania z naszych stron internetowych i usług oraz inne dane transmitowane protokołem http://.

 W jaki sposób wykorzystujemy dane?

 Przekazane przez Państwa dane osobowe wykorzystujemy w celu prawidłowego wykonania umowy sprzedaży, w szczególności nadania przesyłki z zamówionym towarem oraz prawidłowego wykonania usług, z których Państwo korzystają lub zamierzają skorzystać. W szczególności podawane przez Państwa dane służą do rejestracji i logowania, obsługi składanych zamówień, płatności oraz kontaktu z Państwem. Państwa dane są także wykorzystywane w celu:

·         dostosowywania zawartości sklepu i aplikacji do Państwa preferencji oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych;

·         tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki korzystają Państwo ze strony naszego sklepu, co umożliwia stałe podnoszenie poziomu świadczonych usług;

·         utrzymania sesji po zalogowaniu, dzięki czemu nie muszą Państwo na każdej podstronie sklepu ponownie wpisywać loginu i hasła;

·         prezentacji reklam w sposób pozwalający na indywidualizowanie przekazu reklamowego co pozwala na wyświetlanie reklam, które swoją treścią z większym prawdopodobieństwem będą odpowiadały Państwa oczekiwaniom.

Nie udostępniamy Państwa danych w żaden inny sposób, niż to wynika z celu działalności naszego sklepu internetowego oraz zakresu udzielonej zgody i oświadczeń, jakimkolwiek innym podmiotom trzecim bez podstawy prawnej nakazującej nam takie działanie i zapewniamy o podejmowaniu wszelkich starań, aby informacje te były strzeżone właściwie, a w szczególności w sposób przewidziany przepisami ustawy o ochronie danych osobowych oraz ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną.

Newsletter

Deklarujemy, iż Państwa dane osobowe nie zostaną wykorzystane w celach marketingowych bez Państwa zgody. W szczególności bez uprzedniego uzyskania takiej zgody nie będziemy wysyłali do Państwa żadnych biuletynów, newslettera i czy innych informacji handlowych.

W ramach usługi „Newsletter” mogą Państwo otrzymywać informacje o nowościach czy promocjach oferowanych w naszym sklepie. Aby otrzymywać „Newsletter” zostaną Państwo poproszeni o wyrażenie zgody na otrzymywanie informacji handlowych. Mogą Państwo również wyrazić zgodę na wysyłanie na Państwa adres e-mail informacji handlowych pochodzących od naszych kontrahentów.

Państwa zgoda na otrzymywanie na podany adres e-mail informacji handlowych pochodzących ode nas lub naszych kontrahentów może być w każdej chwili odwołana. Mogą Państwo odwołać zgodę poprzez wysłanie wiadomości e-mail na adres sklep@krainaswiec.pl lub pisemnie na adres: Kraina Świec, ul. Dembnicka 9, 33-112 Tarnowiec lub poprzez odpowiednią zmianę ustawień w Koncie po uprzedniej rejestracji i zalogowaniu.

 Twoje prawa

 Zgodnie z obowiązującymi przepisami zapewniamy Państwu swobodny dostęp do danych osobowych, ich zmiany, poprawiania oraz usuwania. Dostęp, zmiana, poprawianie oraz usuwanie danych osobowych mogą Państwo dokonywać w dowolnym czasie poprzez Konto Klienta po uprzedniej rejestracji i zalogowaniu. W każdym jednak przypadku wszelkie informacje odnośnie dostępu, zmiany, poprawiania oraz usuwanie swoich danych osobowych uzyskają Państwo kontaktując się z nami pod adresem e-mail: sklep@krainaswiec.pl lub pisemnie na adres: Kraina Świec, ul. Dembnicka 9, 33-112 Tarnowiec.

Zabezpieczenie danych osobowych

W celu zminimalizowania zagrożeń jakie wiążą się z nieuprawnionym dostępem do zbiorów danych osobowych dokładamy starań, aby zapewnić właściwy poziom ochrony prywatności i bezpieczeństwa Państwa danych. Narzędzia, którymi się posługujemy zostały dobrane tak, by zapewnić należytą ochronę przetwarzania danych osobowych zgodnie z wymogami prawa.

Informacja o plikach Cookies

 Cookies, czyli popularnie zwane ciasteczka (z języka angielskiego cookie oznacza ciasteczko) to niewielkie pliki tekstowe (txt.) wysyłane przez serwer WWW i zapisywane po stronie usługobiorcy, najczęściej na twardym dysku urządzenia, z którego Państwo korzystacie np. komputer, smartfon, tablet itp. Parametry ciasteczek pozwalają na odczytanie informacji w nich zawartych jedynie serwerowi, który je utworzył. Ciasteczka są stosowane najczęściej w przypadku liczników, sond, sklepów internetowych, stron wymagających logowania, reklam i do monitorowania aktywności odwiedzających.

 Funkcje cookies

 W ramach naszego Serwisu wykorzystujemy dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym, z którego Państwo korzystacie do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym usługobiorcy przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia.

W jaki sposób wykorzystuję informacje zawarte w cookies?

Zazwyczaj dane zawarte w „ciasteczkach” są wykorzystywane do automatycznego rozpoznawania konkretnego usługobiorcy przez serwer, dzięki czemu może on wygenerować przeznaczoną dla niego stronę. Umożliwia to na przykład dostosowanie serwisów WWW, obsługi logowania, generowania statystyk itp. Jak to wygląda w praktyce?

Otóż serwer dzięki zapisywanym plikom cookies może sprawdzić, czy z danego komputera oddany został głos w sondzie. Ponadto dostosowuje na przykład reklamę znajdującą się na stronie WWW tak, aby nie wyświetlała się wielokrotnie dla tego samego usługobiorcy.

Używamy plików cookies w celu dostosowania zawartości stron internetowych do preferencji usługobiorcy oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych naszego sklepu. Ponadto używamy ich w celu tworzenia anonimowych, zagregowanych statystyk, które pomagają zrozumieć w jaki sposób usługobiorca korzysta ze stron internetowych co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości, z wyłączeniem personalnej identyfikacji usługobiorcy.

Usługobiorca może jednak ustawić swoją przeglądarkę w taki sposób, aby pliki cookies nie zapisywały się na jego dysku, albo automatycznie usuwały w określonym czasie. Ustawienia te mogą więc zostać zmienione w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenie usługobiorcy. Niestety w konsekwencji może to prowadzić do problemów z wyświetlaniem witryny sklepu.

Tak się zmienia ustawienia przeglądarek, aby wyłączyć automatyczne zapisywanie cookies:

1.      Internet Explorer

2.      Chrome

3.      Safari

4.      Firefox

5.      Opera

6.      Android

7.      Safari (iOS)

8.      Windows Phone

9.      Blackberry 

 

Licznik Odwiedzin: 5430686
Korzystanie z serwisu KrainaŚwiec.pl oznacza zapoznanie się i akceptację Regulaminu sklepu.

Aktualna Data: 2018-09-24 22:23
© Kraina Świec. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.